Un mod diferit de a defini, la o vârstă diferită, conceptul de „relație”

„După ce a petrecut câteva zile în Spania, se întorcea acasă. A rezervat o mașină până la Madrid, ceea ce însemna că trebuia să petreacă mai mult de 2 ore cu un străin în mașină, dar un străin poate deveni o persoană pe care o cunoști și acel cineva pe care îl cunoști poate deveni cândva un prieten.

A venit să o ia și de din primul moment au avut o conversație frumoasă. Avea pe la vreo 50 de ani, dar era într-o formă destul de bună. A aflat că ea călătorește foarte mult prin Spania, dar și în afara țării de fiecare dată când are ocazia și desigur, banii necesari.

Avea o dubă mică, un cățel, iubea animalele și aproape în fiecare weekend când avea timp liber, lua duba, mergea la munte și făcea drumeții.

A fost căsătorită și a avut doi copii din acea căsătorie. Acum, era divorțată, dar se afla într-o relație. Copiii au crescut mari și a realizat că peste câțiva ani ei își vor construi propria viață și ea va rămâne singură într-o casă enormă. Acum, de asemenea, ca și adolescenți, preferau să petreacă timpul și să plece în vacanță cu prietenii, mai degrabă să rămână cu ea acasă. Era conștientă că acesta este cursul natural al vieții.

După ce a divorțat de soțul ei, a început o relație. A trecut printr-o perioadă grea, deoarece a fost diagnosticată cu cancer. Acea persoană a fost alături de ea pe toată perioada tratamentului și a sprijinit-o de la început până la sfârșit.

Ceva lipsea însă, se simțea goală pe dinăuntru, simțea că nu era corect să continue cu acea relație. Îi păsa foarte mult de el, dar nu era sigură dacă era dragoste sau necesitatea de a avea pe cineva lângă ea și de a nu fi singură, recunoștința că a fost lângă ea atunci când a avut cea mai mare nevoie. Se simțea îngrozitor și nerecunoscătoare de a lua decizia să pună capăt acestei relații, pentru că era cu adevărat un om minunat. Dar era iubire oare? Chiar dacă se simțea oribil, a pus capăt acelei relații. Au continuat să fie prieteni pentru că împărtășeau aceleași hobby-uri și le păsa unul de celălalt.

Când după un timp a aflat că el a început să se vadă cu o altă femeie, ea a simțit gelozie sau poate era doar ego-ul ei, și l-a căutat din nou. Totuși, după ce au reluat relația, ea încă se simțea incompletă, simțea că ceva era greșit. Pentru a doua oară, după ce a recunoscut cu adevărat care era problema și că depindea doar de ea, și-a dat seama că are nevoie să înfrunte singură problema respectivă. Ea a fost foarte sinceră cu el. Au rămas prieteni! Onestitatea este apreciată, chiar și în situații foarte grele.

Și-a dat seama că singura problemă era teama ei de a fi sau de a rămâne singură. După ce și-a dedicat întreaga viață altora, soțului, căsătoriei, copiilor, familiei ei, i-a fost foarte frică de singurătate. Soțul cu care a format o familie, acum nu mai era acolo, copiii creșteau cu fiecare zi ce trecea și deveneau independenți, nu aveau nevoie de ea ca atunci când erau mici.

A început să facă mai multe lucruri singură. La început, erau doar drumeții scurte, după care drumețiile devin mult mai lungi, drumețiile lungi devin o zi întreagă petrecută afară, în singurătatea muntelui, zilele devin sfârșituri de săptămâna în care își va lua duba și călătorea într-un loc ales la întâmplare. Și așa a descoperit că poate fi mai mult decât fericită fiind singură. Nu avea nevoie de ea nimeni. Și, odată ce ești fericit și suficient cu tine însuți, poți contribui la fericirea altora.

Acum era într-o relație, o relație la distanță. Acest fapt nu presupunea pentru ea nimic negativ. I-a plăcut foarte mult. De ce?

La vârsta ei, prioritățile erau, sunt și vor fi întotdeauna copiii ei. Deci, persoana care decidea să aibă o relație cu ea, trebuia să fie conștient că va fi întotdeauna pe locul al doilea, iar acest lucru este complet normal atunci când ai copii. Și el avea o fiică, așa că a înțeles perfect situația ei.

Împărtășeau aceleași hobby-uri, așa că, ori de câte ori aveau timp și doreau să se vadă, luau duba și mergeau să petreacă weekendul împreună.

Amândoi aveau o viața și o rutină agitată în timpul săptămânii datorită locului de muncă și a îndatoririlor zilnice pe care o persoană le are, și nu au forțat în niciun moment situația dacă nu au simțit nevoia că vor să fie împreună sau să petreacă timp cu celălalt. Fără să se vadă în fiecare zi sau atât de des, ori de câte ori se întâlneau, se bucurau atât de mult pentru că aveau timp să le fie dor de celălalt. Fără a pune stresul de la muncă asupra celeilalte persoane, relația lor era uimitoare.

Pentru că se vedeau ocazional, ofereau tot ce aveau mai bun și bucurau de fiecare moment. Dorința de a face pe cealaltă persoană fericită și de a dărui tot ce ai mai bun din tine, de a oferi dragoste și răsfățare erau mult mai intense decât la cuplurile care se văd zi de zi. Pentru ei era perfect așa cum a fost, fără griji, fără o etichetă, fără stres și fără o obligație.

Și a ajuns la Madrid și povestea se va termina în curând!”

Sunt aici chiar acum, într-o cafenea aleatorie în acest oraș care devine mai aglomerat pe zi ce trece. Oamenii vin și pleacă și uneori un străin poate deveni un prieten. Uneori, descoperi că te vezi reflectată în cealaltă persoană, felul în care cealaltă persoană gândește, valorile pe care le are, stilul de viață, comportamentul, mentalitatea, lucrurile pe care le-a realizat și visele pe care le are. Și îți dai seama că într-o lume enormă, vei întâlni întotdeauna de la care poți învăța ceva. Trebuie doar să asculți și să fii atent!

Diferă foarte mult ideea pe care o avem despre cum ar trebui să fie o relație atunci când avem douăzeci de ani și modul în care aceasta concepție se poate schimba când ajungem la cincizeci de ani. Prioritățile se schimbă și se schimbă și valorile pe care le cauți la persoana de lângă tine. Nu te ghidezi atât de mult după aspectul fizic și privești mult mai mult în interiorul unei persoane.

Cauți un partener cu care să împărtășești câteva momente din viața ta, dar nu este o necesitate, deoarece singur ești mai mult decât suficient! Îți dai seama că ai această viață pentru momentele bune, dar nu o ai pentru mult timp.

Care este povestea ta?

Versiunea în engleză: https://journeywithmada.com/story-nr-17

Versiunea în spaniolă: https://journeywithmada.com/historia-nr-17/