Părerea prietenilor cu privire la relația ta

„Era de foarte mult timp în Germania. Au trecut câțiva ani, a legat prietenii cu oameni noi, și-a schimbat locul de muncă, a schimbat apartamente, dar era foarte fericită, mai mult ca niciodată. Avea o rutină care îi plăcea foarte mult. Mintea și inima ei erau acum vindecate și în siguranță.

A reușit să formeze prietenii frumoase ce aprecia foarte mult. Să-și lase prietenii în urmă când s-a mutat a fost unul dintre cele mai grele momente. Aprecia oamenii buni pe care îi avea în viața ei, însă acum erau departe. Cu timpul, unii oameni rămân în urmă, iar unii dintre ei continuă să fie alături de tine. Acesta este cursul natural al vieții pe care nimeni nu îl poate schimba, iar ea a rămas doar cu câțiva dintre ei și cu nenumărate amintiri de neuitat.

Acea țară i-a oferit șansa de a cunoaște oameni speciali și de a crea legături frumoase cu ei. Era într-o fază a vieții sale, unde era deschisă la noi provocări și foarte încrezătoare în sine. A descoperit că iubește necunoscutul, nu se mai temea de el.

Într-o zi, fără să plănuiască prea mult, merge la o întâlnire cu un bărbat pe care l-a cunoscut prin niște prieteni comuni. Se poate spune că a fost o întâlnire oarbă – prima și ultima. Nu se aștepta să-l placă și era destul de negativă în privința asta. După câteva săptămâni, lucrurile au devenit destul de serioase între ei. Totul s-a întâmplat atât de repede, a fost atât de neașteptat.

Dar nu sunt acele momente în viață de care te bucuri cel mai mult: acele momente în care nu plănuiești nimic și se întâmplă pur și simplu? Nu sunt acele momente în viață de care te bucuri cel mai mult cu oameni cu care ai crezut că nu vei avea nimic în comun?


Se bucura de fiecare moment petrecut alături de el. Se simțea incredibil, se simțea frumoasă, se simțea apreciată, se simțea dorită și protejată. O lume nouă i s-a deschis. După atâția ani de singurătate, ea a apreciat compania lui.

Este adevărat că atunci când ești cu cineva la început, vezi doar lucrurile pozitive și, cu cât petreci mai mult timp alături de acea persoană, cu atât mai puțin obiectiv vei fi sau vei putea gândi. La început, sunt doar flori și inimioare, ești pe un nor, un visător (râzând).

Și-a trăit viața așa cum nu  mai trăise până atunci, a făcut lucruri pe care nu le mai făcuse până atunci, a experimentat situații pe care nu le mai experimentase niciodată, a avut sentimente pe care nu le simțise niciodată în întreaga sa viață, așa că este ușor să fii prins în momentul respectiv și să nu îți dai seama că realitatea poate fi alta. Sau cel puțin, în ochii altora.

Singurul lucru de care era sigură era că relația nu va continua prea mult timp. Avea alte planuri și era convinsă că drumurile lor se vor separa la un moment dat, într-unul apropiat, foarte curând. Ea avea alte planuri de viitor. Știa că de data aceasta nu va putea și nu va dori să-și sacrifice viitorul pentru un bărbat. Nu va face aceeași greșeală încă odată. Va dura atâta timp cât e predestinat să dureze, nici mai mult și nici mai puțin.

O prietenă foarte apropiată de a ei a avut ocazia să-l cunoască. Era o persoană importantă pentru ea. Se părea că se înțeleg destul de bine. Nu a spus niciodată nimic negativ despre el.


Un an mai târziu, când ea locuia deja într-o altă țară, când nu mai avea niciun fel de contact cu acel bărbat, ambele s-au așezat, au comandat un pahar de vin și au vorbit liniștite despre tot ceea ce se întâmplase.

Ea află că prietena ei nu l-a plăcut niciodată, ci chiar avea o părere destul de proastă, nu numai despre el, ci și despre comportamentul ei pe parcursul relației lor. Nu-i venea să creadă ceea ce auzea. De ce acum? De ce acum, când nimic nu se mai poate schimba, iar tăcerea a fost păstrată și a fisurat prietenia dintre ele?

Pe de o parte, se simțea tristă pentru că era o persoană extrem de importantă pentru ea, iar prietenia lor însemna foarte mult, iar pe altă parte, se simțea și un pic dezamăgită.

Nu sunt prietenii acolo să îți spună când greșești? Nu sunt prietenii acolo să te avertizeze să nu fii naiv?

Era deja prea târziu pentru a schimba ceva cu privire la situația respectivă. Acesta ar putea fi și momentul în care legătura dintre ele a început să se rupă din ce în ce mai mult. După un timp, acea legătură nu va mai exista. Ea și-a continuat drumul său în viață întrebându-se din când în când ce ar putea face pentru a recupera acea prietenie. Ce ar putea face pentru a schimba acea situație și aduce acea persoană din nou în viața ei? ”

Sunt aici chiar acum, înconjurată de străini într-o cafenea la azar, amintindu-mi toate acestea și este trist să mă întorc în trecut amintindu-mi de acel episod. Dacă nu ar fi fost o persoană importantă, ar fi fost mult mai ușor, dar o prietenie de câțiva ani plină de amintiri frumoase, multe râsete, călătorii și momente amuzante, în care ai investit ani din viață, și sentimente, emoții. Mi se frânge inima și lacrimi în colțul ochiului apar.


Prietenii au fost și sunt pentru mine deosebit de importanți, Sunt ca familia ce tu ai ales așa că este întotdeauna trist și greu să-ți iei rămas bun. Te vei învinovăți pe tine însuți; vei pune la îndoială ce ai făcut, dar realitatea este că nu poți schimba niciodată trecutul și relațiile, chiar și cele de prietenie, sunt formate din două persoane.

Ar trebui prietenii să-și dea cu părerea în legătură cu alegerile tale? Ar trebui prietenii să-și spună părerea despre relațiile tale? Ar trebui să te influențeze în deciziile care pe le iei?

Ceea ce știu e că ar trebuie să spui mereu ce ai pe suflet și dacă te deranjează ceva, pentru că dacă nu, într-o zi te vei uita în urmă și persoana respectivă nu o să îți mai fie alături.

O prietenă foarte bună mi-a spus acum mult timp: „Prietenii sunt acolo pentru a te sprijini și a-ți ridica inima frântă, și pentru a te ajuta să pui toate bucățile rupte înapoi la locul lor”.

Si tu? Care este povestea ta în legătură cu acest subiect?

Versiunea în engleză: https://journeywithmada.com/story-nr-13/

Versiunea în spaniolă: https://journeywithmada.com/historia-nr-13/